Meillä juhlittiin kriitikko#2 synttäreitä, tässä postauksessa siis juhliin vinkkejä!
Juhlat pidettiin kahdessa osassa, ensimmäisessä kattauksessa oli eskarikaverit ja tarjolla:
- sitruuna-lakritsakakku kinuskikissan täytteillä
- cocktail-tikut joissa juustopala ja viinirypäle
- vegaaniset muffinssit jaettuna neljään osaan
- viinirypäleitä kulhossa
- suklaapopcornia
- karkkia
- lautasilla näkyvät monsterhigh -"tikkarit"
Tällä kertaa lähdettiin rohkeasti ilman suolaisia kun käytäntö on osoittanut ettei lapset niistä (ilman aikuisen käskyä) kummemmin välitä. He tulevat synttäripöytään herkkuja syömään eikä piirakkaa x) Kakusta tein ison suorakulmion siksi,että se riittäisi toiseenkin kattaukseen kakkoskakuksi. Halusin tarjoilla aikuisvieraillekin erikoisempaa täytekakkua ja siitä riittikin tosi hyvin.
"Tikkarit" ovat dominokeksejä, jota on upotettu valkosuklaaseen ja pistetty päälle sokerimassasta tehdyt silmät ja rusetti.
Toiseen kattaukseen tuli sitten sukulaisvieraat, kummi- ja kaveriperheet. Siellä oli tarjolla
- Kreikkalainen voileipäkakku
- Tuulihatut paprika-tuorejuustotäytteellä
- Supertuhti mutainen suklaakakku
- samaiset cocktail-tikut juustopalalla ja viinirypäleellä
- vegaaniset muffinssit
Voileipäkakku olikin samalla ensimmäinen kasvisvoileipäkakku, jota olin edes syönyt koskaan. Ajattelin luottaa siihen että voileipäkakku on AINA hyvää ja hyvää se todella olikin. Reseptin muovasin parista internetistä löytyneestä enkä kiireessä kirjoittanut sitä ylös mutta tässä samantyylinen kinuskikissan sivustolta:
Feta-paprikatäyte:
(kahteen väliin)
100 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 ½ dl rucolaa
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
mustapippuria
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
(kahteen väliin)
100 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 ½ dl rucolaa
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
mustapippuria
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
Kurkku-valkosipulitäyte:
(yhteen väliin)
20 cm pala tuorekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi
(yhteen väliin)
20 cm pala tuorekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi
Voileipäkakku sai paljon kehuja, joten uskallan suositella kokeilemaan! :)
Tuulihatut
ovat ihan mahtavaa juhlatarjottavaa, taisin ensimmäistä kertaa tehdä niitä itse kotona vasta kriitikko#3:sen juhliin reilu kk sitten mutta tästä lähin taidan tehdä paljon useammin.. Ne nimittäin kestävät loistavasti pakastamista (pakastin ilman täytettä).
Täytteen tein edellisenä päivänä valmiiksi pursotuspussiin ja
juhlapäivänä pari tuntia ennen vieraita tuulihatut sulamaan ja täytteen
pursotus. Täytteeseen tuli chili-paprikacreme bonjouria, paprikaa,
aurinkokuivattua tomaattia ja maustamatonta tuorejuustoa.
Ehkä tuhdein suklaakakku mitä olen syönyt, kerrankin pieni pala riitti :D |
Ja sitten tämä mekkokakku, joka on tehty suklaakakusta. Se on niin mehevää ja hyvää ettei se edes tarvinut täytettä! Tätä tulen tekemään uudestaankin (ja uudestaan ja uudestaan...)
Dark chocolate mud cake
200g suklaata
250g voita/leivontamargariinia
3,3 dl maitoa
440g (4,8dl) sokeria
2 kananmunaa
360g (6,5dl) jauhoja
80g (1,4dl) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Kuumenna maito ja sokeri kattilassa. Älä
keitä. Sulata voi ja suklaa seokseen. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat ja
kuivat aineet seokseen ja sekoita hyvin. Vuoraa vuokien pohja
(kesto)leivinpaperilla ja voitele reunat. Paista pohjia uunin alatasolla
160 asteessa 1-1,5h. Kumoa kakut ja anna jäähtyä kunnolla.
Vegaaniset muffinssit
Näihin en löytänyt mitään valmista reseptiä suomeksi jota olisin halunnut kokeilla, englanniksi onneksi löytyy valtava valikoima. Käännän määrät aika suurpiirteisesti tälläisissä leivonnaisissa, joissa koen ettei se ole niin tarkkaa
1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
2,5dl kasvimaitoa
5dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
reilu 1dl kookosöljyä lämmitettynä juoksevaksi
ripaus vaniljaa
Sekoita omenaviinietikka ja kasvimaito yhdessä astiassa ja anna seistä viitisen minuuttia. Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa. Lisää omenaviinietikka-maitoseokseen nestemäinen kookosöljy ja vanilja (itse en tosin laittanut vaniljaa).
Sekoita ainekset keskenään ja kaada massa vuokiin. Paista 170 asteessa 15-20min.
Itse kuorrutin muffinssit kreemillä, johon tuli tomusokeria ja maidotonta margariinia sekä väriainetta synttäriteeman mukaisesti. Punaisen väriaineen alkuperää en muistanut tarkistaa ennen kuin heitin purkin pois joten sen vegaanisuudesta ei ole tietoa.
Juhlat menivät mainiosti ja tuntuu hassulta kun seuraavaksi tarvii tarjottavia miettiä vasta jouluksi! Toivottavasti sait ideoita :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti